Även korta promenader utomhus är bra för hjärnan

Promenad under pandemin

Under pandemin har promenaden fått ett uppsving, ett enkelt sätt att komma ut och få sin dagliga motion som inte kräver att man bokar eller är beroende av antal i en lokal. Eftersom vi på Walking Talking brinner för promenaden känns det extra roligt.

Kreativ och produktiv

Många använder promenaden som en paus och ett sätt att bli mer kreativ och produktiv, både under och efter promenaden. Det räcker faktiskt med en promenad för att bli mer kreativ under en period.
Forskning har också kommit fram till att hjärnan mår bra av att vistas ute i gröna eller blå miljöer, så som en promenad i skogen eller efter vatten, det skapar helt enkelt lugn och gör att man stressar ner.

Även en kort promenad gör skillnad

Nackdelen är att man fram till nu har trott att det krävs att man har ordentlig tid för sin promenad för att den ska ge effekt på kroppen. Men ny forskning visar att även en kort vistelse utomhus gör underverk för hjärnan. Det är en kombination av att man byter miljö och får igång blodcirkulationen som gör tricket och påverkar vår kreativitet och mående. Om du dessutom förknippar en promenad med avkoppling kan det räcka med att ta en kort lunchpromenad i en park för att bli mer kreativ och mindre stressad.

En riktigt bra nyhet för alla som kämpar med att hitta tid för träning och avkoppling helt enkelt!

Källa: Max Planck Institute for Human Development

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen