Vänd din stress till något positivt, vi tipsar om hur

Ibland kan stress vara bra, alltså inte långvarig stress, utan sådan som slår till när man ska hålla en presentation eller gå på intervju. De flesta tycker ofta att det känns ganska jobbigt och därför vill vi tipsa om hur man i tre steg kan vända stressen till något positivt:

1, stanna upp och känn in känslan, erkänn för dig själv att du känner dig stressad och nervös inför uppgiften. Bara det kan ibland hjälpa och man känner sig lite lugnare.

2, fundera på vad det är som gör att du känner dig stressad och nervös. Är det för att du har ett viktigt budskap, att du vill prestera bra eller att det känns extra viktigt på något annat sätt. Det här gör det enklare att sätta ord på känslan.

3, när du har identifierat vad exakt det är som är kärnan i din stress och nervositet kan du vända det till att ge dig energi och fokus att prestera. Det är okej att vara lite nervös och att erkänna det för sig själv och andra. T.ex kan du börja din presentation med att förklara att du är nervös för att det betyder så mycket för dig och att du verkligen vill få fram ditt budskap. Människor gillar att man är autentisk och visar att något betyder lite extra.

Som alltid bör man ha lite tålamod med sig själv, det blir inte perfekt första gången men med lite övning kan man vända stress och nervositet till något positivt.

Källa: Stanford Mind & Body Lab

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen