Lyssna, då minskar andras stress!

Redan i somras konstaterade Folkhälsomyndigheten att alla som kan bör jobba hemma hela hösten. Hur länge hemma-jobbandet måste hålla på vet ingen idag och det ger extra stress för både anställda och arbetsgivare.

Som arbetsgivare är man ansvarig för arbetsmiljön, både den fysiska och den psykosociala, även om de anställda jobbar hemma. Så vi har ett väldigt bra tips för hur man kan hjälpa de anställda att känna mindre stress och oro:

– Lyssna!

Forskare från två universitet i Kina och ett i USA har gjort studier på anställda och hur de mår när de jobbar hemma. Konklusionen är att de som har chefer som tar sig tid att lyssna på oro kring allt som händer i de anställdas liv, har medarbetare som mår bättre än om man bara fokuserar på jobb.
De konstaterar att det är viktigt att chefer verkligen tar sig tid att höra sig för om hur de anställda mår, om de har saker som de vill prata om och verkligen lyssnar utan att försöka släta över och säga att man inte ska oroa sig.

Nu är det viktigare än någonsin för chefer att boka in tid för varje medarbetare regelbundet för att lyssna, låta medarbetaren både prata jobb och vardag. Man kan också sätta rutinen att börja möten med team lite tidigare för att ha tid att checka in och prata om annat än jobb. Har man fysiska möten, gör samma sak och uppmuntra till att alla lämnar mobilen i fickan om man inte väntar ett superviktigt samtal.

Psst! Om du själv känner dig stressad som chef och inte kan ta dig tiden, kontakta oss på Walking Talking. Vi har ett gäng Certifierade Walking Talking Trainers som kommer till den anställde och tar med denne på en promenad och de är proffs på att lyssna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen