7 tips för en annorlunda höst.

Vid det här laget är nog alla medvetna om att Covid-19 är här för att stanna och i skrivandets stund rullar en andra våg över stora delar av världen. Detta innebär att restriktioner och rekommendationer kommer att ligga kvar under en lång tid och om man inte har anpassat sitt liv efter det nya normala är det dags att börja nu.

I våras kunde vi komma undan med att allt var nytt och kanske lite skrämmande. Vi stannade inne och myste, unnades oss lite extra och det var säkert skönt för många att slippa pendla till kontoret. Men med det nya normala betyder det att vi måste fortsätta jobba hemma, inte träffa vänner som förr och inte resa som vi är vana vid, och det betyder också att vi måste hitta tillbaka till rutinerna som gör att vi mår bra.

Därför vill vi tipsa om några saker som kan göra det lättare att klara av vardagen.

1, fundera på vad som har varit extra jobbigt det senaste halvåret och se om det går att lösa just det. Det är olika för alla men genom att sätta ord på det och fundera kring olika lösningar kan det kännas lättare. Om det är flera saker gör en lista, prioritera och beta av en sak i taget.

2, jobbar eller studerar du hemma är det dags att få lite struktur och ordning. Kliv ur pyjamasen och se till att ha rutiner för din dag med raster och en plats där du jobbar (som inte är sängen eller soffan). Är ni flera i samma hushåll som jobbar/pluggar hemma kan ni ta hjälp av varandra och strukturera upp er dag.

3, ät bra mat, sov ordentligt och motionera regelbundet!

4, håll kontakt med vänner och släkt. Om ni inte kan träffas så finns både telefon och olika plattformar för videosamtal. Varför inte boka in en distanspromenad i telefon med någon varje vecka!

5, lägg undan skärmar en stund under dagen. Fundera ut något trevligt du kan göra istället, ensam eller med andra i hushållet. Pyssla, läs eller spela ett spel.

6, gör något varje dag som gör dig glad som att dansa loss till en låt eller krama någon i familjen.

7, det sista och viktigaste tipset är att om du eller någon i din närhet mår riktigt dåligt se till att sök hjälp!

Och glöm inte att tillsammans gör vi skillnad!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen