Dags att börja förbereda om du vill skapa förändring nästa år

Att skapa förändring tar tid

Det är vedertaget att det tar tid att skapa förändring och forskning säger också att det är troligare att det verkligen händer om man gör det i små steg.
Därför är det nu du ska börja planera för eventuella förändringar du vill göra under nästa år.


Oavsett om det är i ditt team eller hemma

Börja med att samla teamet och förklara vad målet är med den förändring du vill ska hända. Försök att förklara så tydligt som möjligt varför det är viktigt och använd med fördel både text och bild för att förstärka ditt budskap.
Var beredd på att inte alla blir entusiastiska, det är helt naturligt och en del av processen.


Ge tid för reflektion

Bemöt eventuella negativa reaktioner med empati och visa att alla ska få möjlighet att reflektera genom att ge tid för reflektion. Passa på att be alla förbereda feedback och frågor till nästa möte, poängtera att det är viktigt att alla bidrar. Lyssna sedan på alla medlemmar och notera ner den feedback du får och be om att du också ska få lite tid för reflektion. För kanske har det kommit bra förslag på hur förändringen kan bli ännu bättre som ni behöver prata om.


Tålamod är nyckeln

Oavsett om det gäller att bemöta någon som motsätter sig förändringen eller om det gäller att implementera något nytt så är tålamod viktigt.
Svara på frågor, påminn, fråga för att få saker att börja hända och peppa för att stärka upp det förändrade beteendet. Och om ni snubblar och faller tillbaka, se det bara som vad det är, inte som ett misslyckande. För det fina är att man kan börja om.


Fira på vägen

Delmål är en viktig strategi för att hjälpa till på vägen och ännu viktigare kan vara att fira när ni når dessa. Lyft prestationen genom en liten belöning och peppa de andra att fortsätta.

I små steg skapar ni tillsammans den förändring ni förutsatt er under det nya året.

en_GBEnglish
Rulla till toppen