Är det bättre att stå och jobba?

Vid det här laget vet vi att det inte är bra för kroppen att sitta still länge, speciellt inte om man sitter riktigt still framför en kamera och skärm eller en TV. Man ska helt enkelt försöka ta korta pauser och röra sig regelbundet, te.x mellan möten eller avsnitt på den TV-serie man tittar på.

Om du behöver sitta
Se till att du inte sitter allt för bekvämt för då tenderar du att vara för still. Tänk på att ändra ställning regelbundet och att till och med göra lite lätta övningar som att stretcha ben och armar och att vrida på dig.

Är det bättre att stå?
Vi är många som har fått höj-och sänkbara skrivbord på våra arbetsplatser och som hittat lösningar för att kunna stå och jobba även hemma under pandemin. Men nu visar forskning att stå och jobba per automatik inte är så mycket bättre än att sitta. Men hur hänger det här i hop?

Var aktiv!
Forskning har visat att det är marginellt bättre att stå och jobba om man står still, något man tenderar att göra om man har många möten framför en kamera eller är väldigt koncentrerad på det man gör. Tricket är alltså att man ska vara aktiv med kroppen medan man står.

Ta små steg fram och tillbaka, gör benböj och dansa loss om tillfälle ges. Allt som gör att du håller kroppen aktiv är bra! Ta för vana att röra på er tillsammans på digitala möten för det blir lättare om man hjälps åt att påminna varandra.
Och glöm inte att variation bäst, människan är byggd för att använda hela kroppen.

Källa: KI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen