Varje steg räknas!

Tiden går och vi är många som fortsatt jobbar hemma. Det börjar bli rutin med digitala möten och lunch ensamma eller med familjen. Det är ganska enkelt att falla ur vanan att röra på sig under dagen, speciellt om man inte behöver ta sig till och från jobbet och för att inte tala om alla små sträckor man går mellan möten, till fikarummet eller lunchen.

Vi läser många fina tips på sociala medier från människor som tycker att det har blivit lite trassligare att ta sig tid att träna men som har kommit på andra smarta sätt att röra på sig under dagen och vi tänkte att det kunde vara skoj att dela med oss:

– gå till och från jobbet! Även om du jobbar hemma kan du fortsatt klä på dig och ta en runda runt huset på morgonen för att gå till jobbet och gå varvet åt andra håller när du ska hem på kvällen.

– ta en promenad på lunchen, 10 minuter bort och vänd och gå hem, för bara 20 minuters promenad gör skillnad.

– pratar du ofta i telefon, gör det gåendes hemma eller ute om det funkar.

– ta en paus från det du gör och dansa loss till en riktigt bra låt! En låt är ganska kort så du hinner flera under dagen!

– stå när du har möten! Har du inget ståbord så var kreativ, använd en strykbräda eller stapla böcker. Om du har en yogamatta hemma kan du stå på den för att det inte ska bli så hårt. Förutom att du jobbar med musklerna så får du mer energi som du sprider till dina kollegor!

– bor du nära en kollega? Se till att träffas ute och ät lunch om vädret tillåter, då får du en lunchpromenad och sällskap!

Har du fler tips, dela dem gärna med oss. Och tänk på att varje steg räknas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen