Sitt inte still

Redan de gamla grekerna

De använde promenader för att bli kreativa och lära sig under filosofiska diskussioner. Sedan dess är forskningen entydig, man blir mer kreativ och mår bättre av en promenad och rörelse över lag är bra för både den mentala och psykiska hälsan. Men nu har det kommit forskning som visar att det inte är nödvändigt att alltid ta en lång promenad för att få resultat.

Sitt inte still

För dig som ibland blir stressad av att höra “ta en promenad” för att lösa problem finns det nu en annan lösning som inte tar lika mycket tid: “sitt inte still”.
Det går helt enkelt ut på att se till att röra sig lite och ofta under dagen. Allt i från att sträcka på sig och skifta ställning på stolen till att resa sig och hämta ett glas vatten. Tips är att sitta på en stol som inte är för bekväm, då rör man på sig lite automatiskt för att byta ställning.
Att stå och jobba kan också vara ett alternativ, se då till att inte stå helt still utan att faktiskt röra på sig lite ibland, precis som när man sitter. Det viktiga är att inte vara helt still i många timmar, så som man ibland kan göra framför en skärm när man är koncentrerad.

Promenaden är ändå viktig

Men såklart räcker det inte med att inte bara “inte sitta still”, all rörelse är viktig och bidrar till att man mår bra, så bara för att man inte sitter still hela dagen betyder inte det att man kan skippa träning och vardagsmotion. Men det är en snabb lösning vid de tillfällen man har lite ont om tid men ändå behöver vara kreativ.

Källa: Würzburg University

en_GBEnglish
Rulla till toppen