“Hur kan du vara så glad hela tiden?”

Har du också kollegor och närstående som alltid verkar vara glada, nästan så det kan bli lite irriterande ibland?
Det fina är att nu finns det svar på frågan “Hur kan du vara så glad hela tiden? det har visat sig att man kan träna upp sin förmåga att se ljust på saker och därmed bli generellt mer positiv i sina tankebanor.

Börja med något litet
Det är bra att börja med att vara medveten om att man ska försöka tänka positivt och att öva på småsaker som händer. Tappar du en kopp kaffe på morgonen, städa upp och försök tänka att det var inte så farligt och försök “glöm bort” att det faktiskt hänt, det är ok att känna sig lite irriterad men stanna inte i tanken för länge.

Sprid inte dina negativa känslor
Om du mot förmodan har svårt att släppa tanken på din tappade kopp, försök att inte sprida sin irritation vidare. Ta ett djupt andetag och berätta inte för din kollega det första du gör, vänta lite och se om du kan bli distraherad av något annat.

Regelbunden träning är nyckeln
Om du regelbundet tränar på de små sakerna blir det lättare att inte stanna kvar i en känsla av irritation, ilska eller ledsamhet när något lite större händer. Och steg för steg blir du också bättre på att välja glädje framför negativa känslor och så småningom bli en person som “alltid är glad”!

Källa: University of Miami

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen