Gör som giraffen: träffa andra och må bättre!

Länge har man trott att giraffen lever i små familjegrupper och håller sig till dem hela livet, men en studie som pågått under 5 år där man studerat hundratals individer i Tanzania visar något annat.
En familjegrupp giraffer rör sig över stora områden när de letar mat och vatten och för att förbättra sina chanser teamar gruppen ihop sig med andra grupper som inte tillhör familjen, detta skapar ett större socialt sammanhang i de olika områden de rör sig. Forskningen visar att giraffen kan slappna av mer när de har ett större antal giraffer omkring sig som kan hjälpa till att skydda varandra och hitta mat. Det är helt enkelt bra för deras mentala och fysiska hälsa att vara i ett större sammanhang.

Ett år in i pandemin är det många människor som känner sig isolerade på olika sätt, även om man har sin familj omkring sig. Gör därför som giraffen och se till att träffa andra personer ibland även om det är digitalt eller i telefon. Och vi på Walking Talking kan ju inte låta bli att slå ett slag för promenaden, den kan man gå ute, corona-säkert, och få både kroppen och hjärnan att må lite bättre!

Källa: University of Zurich

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
Rulla till toppen