Att sitta i möte framför en skärm hämmar kreativitet

Pandemin tvingade oss till mer skärmtid

I alla fall för de som sitter på ett kontor och har många möten. När man är på kontoret träffas man vanligen i ett konferensrum och har möte vilket betyder att man rör sig dit och därifrån, samt kan titta på lite olika saker i rummet under själva mötet.

Skärmen gör skillnad, till det sämre

När vi har möte framför en skärm sitter vi ganska still och tittar mer fokuserat på skärmen och kameran, detta för att inte verka disträ, ointresserad eller få det att se ut som vi gör annat. Till detta hör att vi kanske inte rört på oss alls innan mötesmaratonet började i morse och naturliga pauser mellan möten har blivit bortrationaliserade. Alla dessa faktorer gör att vi blir mindre kreativa.

Vidga dina vyer

Hjärnan måste få vidgade vyer för att kunna prestera bra när man ska vara kreativ. När man sitter i ett mötesrum kan det räcka med att man tittar sig runt i rummet eller ut genom fönstret för att hjälpa hjärnan att bli mer kreativ, 15-20% mer kreativ för att vara exakt.

Hybrid har blivit en ny normal

Det har blivit viktigt att fundera på hur man ska göra med möten generellt, men speciellt såna där man ska vara kreativ. Pandemin tvingade oss att göra det bästa av situationen, men nu måste vi hitta vad som verkligen är bäst på lång sikt för vår hälsa, då funkar det inte med mötesmaraton framför en skärm.

Ta ett promenadmöte

Oavsett om du arbetar på distans från ditt team, eller delar kontor varje dag är promenadmötet det självklara valet! Ni kan promenera under möten regelbundet och det kommer att öka produktivitet och kreativitet, samt bidra till att ni minskar stillasittande. En Win-Win helt enkelt!

Walking Talking hjälper er igång!

Vi har både tips och tekniska verktyg för att hjälpa er igång med regelbundna promenadmöten. Tveka inte att kontakta oss för att få höra mer, varför inte under en promenad! 🙂

Källa: Stanford Graduate School of Business, Columbia Business School

en_GBEnglish
Rulla till toppen