Tre bekräftade effekter av Walking Talking

Effektivare möten

Medarbetare som går tillsammans med en Walking Talking Trainer upplever att de blir sakligare och kan hålla effektivare möten. “Jag har flera exempel där personer som inför svåra möten har promenerat och fått prata igenom sina tankar, har kunnat förekomma potentiella konflikter och hinder, upplevt att de blivit mer sakliga och mötet har blivit mer effektivt och produktivt”, berättar Therese Ericsson, Walking Talking Trainer och konceptchef på Walking Talking. 

Det sociala samspelet

Hon fortsätter “Det som ofta missas i organisationer är det som händer mellan människor, det sociala samspelet, de små skeendena som påverkar i oss vare sig vi vill eller inte.” Det fångar Walking Talking Processoch Walking Talking Leadership upp och lyfter vikten av människans känsla av sammanhang och samhörighet. “Alla behöver in i benmärgen känna hur hon eller han passar in, bidrar och uppskattas. Kruxet är att den bekräftelsen inte alltid kommer utifrån av sig själv”, beskriver Therese. “Vi ger möjligheten och verktyg att hitta den känslan själv, vilket leder till att människan kan bidra mer effektivt med sina styrkor i organisationen, och dessutom mår bättre”.

Nå sin fulla potential

Genom att komma ut på en promenad och få prata igenom med någon som aktivt lyssnar och ställer frågor, reder du ut och strukturerar upp tankarna vare sig du är medveten om det eller ej. Promenaden påverkar och hjälper till med endorfiner och stimulans av hjärnan i de delar som gör det möjligt att prioritera, tänka kreativt och planera på ett mer strategiskt plan. “Att du samtidigt formulerar det som påverkar dig i din vardag hjälper till att sålla bort det onödiga, de tankar som annars kunde vara hinder för dig”, menar Therese om utvecklingen hos dem som genomgår Walking Talking Process.

en_GBEnglish
Rulla till toppen